Úvod » Poľnohospodárstvo » Extrakcia tukov

Extrakcia tukov

Prístroje a zariadenia na stanovenie obsahu látok a analýzu látok určujúcich kvalitu poľnohospodárskych produktov.

Ankom xt10 extraktor tukov, xt10.jpg

ANKOMO XT10 Extractor

Nová technológia firmy ANKOM na stanovenia tukov tzv. sáčkovou metódou (FBT – Filter Bag Technology) poskytuje alternatívu k tradičnej metóde Soxtec extrakcie. ANKOM XT10 Extractor predstavuje cenovo dostupné riešenie.

ANKOMO XT10 Extractor

Dávkové spracovanie umožňuje extrakciu až pätnástich vzoriek naraz a až 100 vzoriek za deň. Pracovná teplota 90°C urýchľuje extrakčnú kinetiku a redukuje extrakčný čas pod 40 minút.

Vzorky sa umiestnia do filtračných sáčkov, ktoré zabraňujú chybe pri manipulácii so vzorkou. Filtračné sáčky slúžia pre zjednodušenú manipuláciu a umožňujú dávkové spracovanie. XT10 automaticky recykluje rozpúšťadlo a je vždy pripravený na opätovné použitie. Rozpúšťadlo sa ručne pridáva po každej extrakcii.

Hlavné črty a prednosti

Schválená procedúra
  • AOCS Am 5-04
  • garantuje presnosť výsledkov
  • môže byť použitý na kalibráciu NIR analyzátorov a iných sekundárnych metód
Výhodná cena
  • nízka cena analýzy vzorky
  • nízke zriaďovacie náklady
Technológia filtračných sáčkov
  • umožňuje súčasné spracovanie až 15-tich vzoriek
  • až 100 vzoriek / deň
  • zvýšená presnosť a citlivosť
Recyklácia rozpúšťadla
  • úspora financií
  • znižuje náklady na spracovanie odpadu
  • šetrné k životnému prostrediu
Jednoduchá prevádzka
  • Microprocesor riadenie s LCD displejom
  • nevyžaduje si zvláštne školenie
  • šetrí mzdové náklady
Extračná teplota 90°C
  • Urýchľuje extrakčnú kinetiku
  • výrazne znižuje čas extrakcie
  • zvyšuje priepustnosť vzoriek
Malé rozmery
  • šetrí pracovný priestor v laboratóriu
Stanovenie-tukov_DetGras6

DET-gras 6N

6-miestny extrakčný prístroj na stanovenie tukov v potravinách, obilninách a v ďalších materiáloch.

DET-gras 6N

  • Ovládanie a riadenie pomocou klávesnice a LCD displeja. Pamäť až pre 30 pracovných programov.
  • Typický extrakčný čas pre vzorky potravín – do 50 minút.
  • Pracovná teplota od 100°C do 270°C.
  • Extrakcia prebieha buď v jednorázových celulózových patrónach, alebo v sklenených (viacnásobne použitie).
  • Prístroj je dodávaný s kompletnou sadou tesnení, držiakov, sady patrón, klieští, hliníkových kelímkov a stojanov.

prislusenstvo

Stanovenie-tukov_DetGras2

DET-gras 2N

2-miestny extrakčný prístroj na stanovenie tukov v potravinách, obilninách a v ďalších materiáloch.

DET-gras 2N

  • Ovládanie a riadenie pomocou klávesnice a LCD displeja. Pamäť až pre 30 pracovných programov.
  • Typický extrakčný čas pre vzorky potravín – do 50 minút.
  • Pracovná teplota od 100°C do 270°C.
  • Extrakcia prebieha buď v jednorázových celulózových patrónach, alebo v sklenených (viacnásobne použitie).
  • Prístroj je dodávaný s kompletnou sadou tesnení, držiakov, sady patrón, klieští, hliníkových kelímkov a stojanov.

prislusenstvo